Eastgate Street Chester England
  • Eastgate Street Chester England /

    Mesto Chester, s viac ako 2000 ročnou históriou, sa nachádza neďaleko od hraníc s Walesom na rieke Dee v anglickom grófstve Cheshire.

    Pravdepodobne najbohatšie mesto v Británii pre svoje archeologické a architektonické skvosty zachované do dnešných dní z doby rímskej okupácie. Rímske a stredoveké hradby obopínajúce mesto sú veľkou turistickou atrakciou. Po tom, čo prestali plniť obrannú funkciu boli prerobené na vyvýšené chodníky, známe ako Chester Rows s unikátnou štruktúrou nevyskytujúcou sa nikde na svete. Prechádzka po ceste dlhej približne 3 km vám zaberie približne hodinu.

    Populárny spôsob, ako si vychutnať jedinečnú atmosféru mesta a významné pamiatky, sú riečne plavby. Určite však odporúčame preskúmať starobylé mesto, ktoré je preslávené minulosťou a poskytuje dostatok materiálu na strašidelné výpravy, po vlastných.

    Za zmienku stoja aj útulné farebné kaviarne a krčmy, či vyhľadávané trhy s ručne vyrábanými predmetmi. Chcester ožíva obzvlášť v období Vianoc, kedy sa vďaka slávnostnej nálade a dekoráciám budete cítiť ako v rozprávke.

    Ak chcete obdivovať pamiatky, Katedrála Cheshire, ktorá je otvorená každý deň s vstupom zadarmo, je na to ako stvorená. Veľkolepá architektúra a umenie, drevorezba, gotické stĺpy, či farebné sklá.

    Okrem iného tu nájdete Chesster ZOO s viac ako 11 000 zvieratami, alebo dostihovú dráhu, ktorá je ideálnym miestom kde zažiť vzrušenie spojené s týmto športom.

27 februára, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 46 // 0,311s. //