Vieste - Puglia
Autor: castgen via Compfight
  • Vieste - Puglia / Autor: castgen via Compfight

    Perlou talianskej časti Jadranu a regiónu Apúlia je hornatý polostrov Gargano. Vyznačuje sa nedotknutou prírodu plnou olivových hájov, krasových jaskýň a členitým pobrežím, napokon väčšina polostrova tvorí národný park. Jeho najnavštevovanejším mestom je malebné mestečko Vieste, bývalá rybárska dedinka postavená na skale nad morom. Dnes je obľúbeným turistickým centrom vďaka čistému moru a nádherným plážam, okrem toho však ponúka aj historické zaujímavosti.

    Stredoveký hrad, katedrála a typické biele kamenné domy vás určite okúzlia. Pravým symbolom mesta nie je však žiadna pamiatka, ale Pizzomunno – 25 metrov vysoký skalný monolit, ktorý sa nachádza na začiatku dlhej piesočnatej pláže tiahnucej sa južným smerom od centra.

    Stred mesta je plný obchodov, reštaurácií, pizzérií a barov. Môžete ochutnať plody mora či ryby upravené na najrôznejšie spôsoby a posedieť si v romantických tavernách na brehu mora či zabaviť sa na diskotékach pozdĺž pláže.  Z miestneho prístavu sa poriadajú výlety na ostrovy Tremiti a plavby okolo členitého pobrežia s mnohými morskými jaskyňami.

27 februára, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 56 // 0,328s. //