Centrum mesta Ghent
  • Centrum mesta Ghent /

    Často prehliadaný Ghent je malebné štvrťmiliónové mesto na brehu rieke Leie s nádherne zachovaným historickým centrom. To je najväčšou pešou zónou v Belgicku a naozaj a oplatí vidieť napríklad katedrálu Saint Bavo, hrad Gravensteen, či úžasnú stredovekú architektúru popri rieke, či pri starom prístave.

    To, že bol Ghent kedysi jedným z najbohatších miest v severnej Európe tu budete vidieť na každom kroku.

    Belgický Gent vás očarí úžasnou atmosférou pripomínajúcou holandský Amsterdam. Je pretkaný kanálmi, ktoré lákajú na romantickú vyhliadkovú plavbu. Navštívte nábrežia Graslei a Korenlei s prekrásnymi cechovými domami odrážajúcimi sa na vodnej hladine, do ktorých sú citlivo zasadené moderné reštaurácie a kaviarne. Krásu tohto miesta ešte zdôrazňujú po zotmení stovky svetiel.

    Gent má najviac chránených historických pamiatok z belgických miest. Predovšetkým sú to tri známe veže, ktoré dotvárajú siluetu mesta – chrámy sv. Bavona a sv. Mikuláša, a zvonica Belfry. Významná je tiež radnica a hrad Gravensteen priamo v centre mesta.

    Okrem pamiatok a múzeí nájdete v Gente aj množstvo už spomínaných reštaurácií, kaviarní a barov, trhy, obchodíky s miestnymi špecialitami ale aj luxusnými značkami. Nočný život v meste ožíva aj
    vďaka množstvu mladých ľudí, študujúcich v tomto univerzitnom meste.

27 februára, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 45 // 0,333s. //