Hlavné námestie Antverpy
  • Hlavné námestie Antverpy /

    Hovorí sa, že ak sa vyberiete do Belgicka mali by ste radšej vidieť Antverpy, či Bruggy ako Brusel. Antverpy si narozdiel od belgického hlavného mesta zachovali svoj stredoveký ráz a turistom poskytujú na videnie oveľa viac ako európsky Brusel. Antverpy sú príjemné pohodové mesto, ktoré by ste mali navštíviť.

    Je to mesto Rubensa, prezývané aj Jeruzalem západu. Historické centrum Antverp sa rozprestiera okolo gotickej katedrály z roku 1523. Onze-Lieve-Vrouwekathedraal (anglicky Cathedral of Our Lady) je dnes pamiatkou zapísanou na zozname svetového dedičstva UNESCO a má len jednu dokončenú vežu, ktorá siaha do výšky 120 metrov.

    Hlavné námestie sa rovnako ako v Bruseli nazýva Grote Markt a aj keď nie je také veľké, je rovnako krásne. Domy jednotlivých cechov nie sú originálne stavby, ale kópie pôvodných domov, ktoré zničil veľký požiar v roku 1576.

    Antverpy sú po stáročia známe ako centrum diamantového priemyslu – je to jedno z hlavným centier spracovávania tohto drahokramu. Dnes je mesto známe aj silnou módnou a designovou komunitou, hlavne vďaka prítomnosti Kráľovskej akadémie výtvarných umení. Antverpy majú aj jednu z najstarších ZOO na svete, ktorú nájdete v samotnom centre mesta.

    01 / Atrakcie

    Čo musíte vidieť

19 apríla, 2014
Naposledy aktualizované:
 
© 2024 tripo.sk 62 // 0,319s. //