Cestovanie v prvej triede

O tom, že trendy v leteckej doprave sa už dávno neurčujú v západnej Európe, alebo v USA nemusí mať pochýb nikto – západné aerolinky bojujú s nízkonákladovými leteckými spoločnosťami a častokrát aj sami so sebou. Budúcnosť lietania nám ukazujú moderné aerolinky z Blízkeho východu – či už Emirates, Qatar, či Royal Jordanian.

Nielen obsadzujú v prestížnom ocenení Skytrax prvé priečky, ale najnovšie aj bojujú o prémiových zákazníkov.
Ak budete najbližšie cestovať s Qatar Airways cez Doha International Airport s letenkou v business, alebo v prvej triede nepôjdete cez obyčajný terminál – ale cez prémiový terminál, kde zažijete servis ako v päťhviezdičkovom hoteli.

Cestovanie v prvej triede,

Batožinu si nenosíte sami, ale starajú sa o ňu porteri, sprievodcovia vás zavedú k odbavovaciemu pultu, kde za vás vybavia palubný lístok. Bezpečnostná kontrola tu znamená menej ľudí, žiadne rady, či čakanie. Po nej vás čakajú už len duty-free shopy, a samotné gates pre nástup do lietadla. No nemusíte sa ponáhľať. Na ďalšom poschodí špeciálneho terminálu nájdete salónik s množstvom vymožeností na oddych. Pre pasažierov prvej triedy je dokonca pripravené prvotriedne spa.