Tvár Egypta, Faraón
Vrchná časť kolosálnej sochy Ramzesa II, 19. dynastia, rok cca 1270 pred n.l., z Téb, vystavená v Britskom múzeu v Londýne

Sprievodca Káhira


  • Ubytovanie Káhira
  • Letenky
    • Tvár Egypta, Faraón / Vrchná časť kolosálnej sochy Ramzesa II, 19. dynastia, rok cca 1270 pred n.l., z Téb, vystavená v Britskom múzeu v Londýne

      Káhira, hlavné a najväčšie mesto Egypta, je zároveň najľudnatejším mestom v celej Afrike a kultúrnym centrom arabského sveta. Je mestom kontrastov a mixom rôznych kultúr a náboženstiev, na jednej strane tu nájdete moderné mrakodrapy a luxusné hotely predovšetkým pri pobreží Nílu, na druhej strane chudobné štvrte.

      Najväčším lákadlom mesta je nepochybne jediný zachovalý zo siedmich divov starovekého sveta, pyramídy v Gize. Určite nevynechajte ani Egyptské národné múzeum, kde sú zhromaždené unikátne nálezy z celého Egypta vrátane pokladov z Tutanchamónovej hrobky.

      Ďalším lákavým miestom je rozsiahla pevnosť Citadela či veľký bazár Chán al-Chalílí v islamskej časti Káhiry. Veď akoby ste ani neboli v Káhire, keby ste nenavštívili jeden z tunajších bazárov, ktoré ponúkajú tovary od výmyslu sveta. Zaujímavou môže byť aj návšteva niektorej z dielní vyrábajúcich tradičný egyptský sortiment ako je papyrus, šperky či parfémy.

    27 februára, 2014
    Naposledy aktualizované:
     
    © 2024 tripo.sk 45 // 0,287s. //