Najlepšie hotely v Londýne

V Londýne nájdete vyše 50 hotelov tej najvyššej kategórie – päť hviezdičiek. Zdá sa vám to veľmi veľa? Nie každý 5 hviezdičkový hotel je naozaj úžasný ostrov luxusu a štýlu. Ponuka hotelov v Londýne sa nevyrovná palácom v Paríži, či dokonalému výberu v New Yorku. No aj napriek tomu, tu nájdeme jednu z najširších ponúk ubytovania na svete – nie nadarmo, však Londýn je druhé najnavštevovanejšie mesto na svete (po Paríži).

Ikony londýnskych hotelov
Na tripo.sk sme si už predstavili hotel Savoy – jedného z najznámejších predstaviteľov luxusného hotelového segment.

Claridge's London Hotel

Claridge’s Hotel
Momentálnou kráľovnou ubytovacích zariadení v Londýne je teda hotel Claridge’s – elegantný a majestátny hotel v centre Mayfair. Claridge’s ponúka izby už od 400 eur za noc a budete si podávať kľučky s biznismenmi, hollywoodskymi hviezdami, či arabskými šejkmi. Claridge’s je naozaj úžasný hotel, ktorý vám splní aj tie najtajnejšie túžby po luxusnom ubytovaní.

Hotel Dorchester
Susedom v štvrti Mayfair je ďalší zástupca ikonických hotelov – Dorchester. Tento modernejší hotel pochádza z roku 1931 a svoju slávu si začal budovať už počas druhej svetovej vojny. Ako jedna z mála moderných budov zo železobetónu poskytovala bezpečie lepšie ako staré hotelové budovy. Aj preto sa Dorchester v tej dobe stal sídlom mnohých ministrov, Winstona Churchilla, či generála Eisenhowera. Stal sa základom Dorchester Collection – siete 7 najlepších luxusných hotelov (napríklad Le Meurice, Paríž).

Dnes aj po nákladnej rekonštrukcii je tento hotel s výhľadom na Hyde Park jeden z najvyhľadávanejších tradičných hotelov v Londýne.

Legendárny Hotel Ritz, Londýn
Pri zozname najluxusnejších hotelov v Londýne nesmieme zabudnúť na legendárny Ritz. Londýnsky Ritz sa nachádza na známej ulici Piccadilly s výhľadom na neďalekú oázu pokoja Green Park. Svojmu účelu slúži od roku 1906 a bola to jedna z prvých stavieb v Londýne s oceľovou konštrukciou.

Svetoznámymi sa stali čaje v Ritz (Tea at the Ritz) v opulentnej Palm Court, najkrajšej spoločenskej miestnosti v hoteli. V hotelovej reštaurácii je vyžadovaný formálny dress kód – páni sa môžu zúčastniť len v obleku a viazanke. O úspechu hotela svedčí aj nutnosť rezervácie reštaurácie na 3 mesiace dopredu.

The Lanesborough: Najdrahší hotel v Londýne
Jediný zástupca prestížnej siete St. Regis v Európe a zároveň aj najdrahší hotel v Londýne – to je The Lanesborough, bývalá nemocnica nachádzajúca sa oproti Hyde parku je dnes najluxusnejší a najdrahší hotel v Londýne.

Najdrahšia izba, ktorú si môžete vychutnať je Kráľovský apartmán za 10 000 eur. Samozrjeme nájdete tu aj lacnejšie izby – jednolôžková izba je už za 500 eur. No pri hoteloch ako Lanesborough nejde o peniaze. Ide o prestíž, luxus, prvotriedne služby a dokonalú starostlivosť. V Lanesborough máte k dispozícii osobného lokaja, a môžete sa navečerať v jednej z najlepších talianskych reštaurácií v meste – v Apsleys šéfkuchára Heinze Becka.

A aj keď možno do žiadneho z uvedených hotelov nikto z nás nikdy nezavíta, netreba zúfať. Londýn ponúka množstvo úžasných hotelov za oveľa lepšie ceny. Stačí sa presvedčiť.